Här är skördebomben

Limpan är klar och vilken lättnad det är. Det går knappt att beskriva men ungefär som att kapa valfritt rep med en påse sten som hängt runt halsen en längre tid.

Vi hade tur med vädret, bra folk, en enda fastkörning och överraskande torrt gräs. Fast nä, torrt var det ju såklart inte, det blev tunga lass och inte helt fulla vagnar alla gånger men det var inte heller dyngsurt.

Som sagt hade vi kanonfolk på plats och det är alltid lika kul. Samspelta förare och glada miner. Hacken matade tre traktorekipage och vi var två som la ut och packade. Linnea tog ledigt från sitt jobb och var med vilket var extra roligt samt att min bror ställde upp och löste akut bemanningskris under fredagen.

De som kört har även fungerat som fotografer åt mig så det här inlägget blir en sorts bildbomb från den här skörden. Håll till godo alla som vill se vad vi sysslat med!

Huller om buller och ingen ordning alls men många bilder blev det. Bra jobbat alla!

Idag har vi täckt färdigt limpan och det dokumenterades inte lika flitigt. Inte alls faktiskt. Det var en pärs för alla inblandade och nästa år ska vi vara fler på det momentet, kosta vad det kosta vill.

Nu väntar tröskningen och Lexia är redan på plats i Njurunda. Danne ska börja där så fort det går i morgon och blir spännande att se hur åkrarna levererar detta konstiga odlingsår.