Fest för de fina

Förra veckan fick jag en massa äpplen av ett snällt par i trakten. I helgen hade ytterligare frukt levererats ända upp på gårdsplanen och nu blev det riktig fest.

Kor, tjurar och i viss mån även kalvar, alla gillar de äpplen. Som tokiga. Betesdjuren på andra sidan vägen har tur och blir ofta bjudna av vår granne men nu kunde även några andra få smaka.

Titta här. Vem behöver en julgris när man har Felix med ett helt äpple i munnen?

Det är kul att ge lite godis ibland och äpplen i lagom mängd, som extrasnacks, är gott i komagar. Tydligen gillar nötkreatur banan också, men det har jag aldrig testat.

Nu kanske någon blev sugen på att ge bort överskottsäpplen till djur i sin närhet och det tycker jag absolut att man ska göra. Men, en viktig sak när djur ska matas: FRÅGA ÄGAREN FÖRST! Men det är väl självklart, eller hur?

Våra fyrbenta tackar och bockar och om det kommer någon fler kasse i deras väg tackar de inte nej. Roligt är det visst att äta äpplen också. Det är ett väldigt tungrullande och jonglerande.

Även vi på två ben fick smaka för några av äpplena var jättefina och knappt ens i fallfruktsstadium. Vi körde dem i saftmajan och fick en god dryck som kan smuttas på i höstmörkret.

Tack!