Sysslor av olika slag

Idag blev inget som det var tänkt men djuren är mätta och tröskningen är klar i Töva. Bara att flytta vidare till nästa ställe efter regnet som ska komma i morgon. Tills dess kämpar vi på och försöker få ihop allt som som ska göras och allt man ska räcka till. 

Igår hade jag tänkt berätta om en späckad dag men nu minns jag knappt vad jag gjorde. Jo, jag flyttade djur förresten. Skiljde av de största tjurkalvarna från korna och tog upp dem till en ledig box i hangarn. Avelstjurarna Leif och Truls fick också följa med för nu är de definitivt färdigjobbat för i år. Tillbaka till grabbarna och flera månader av och lugn och ro och god fodermix. Inget de tackar nej till efter en lång sommar.

Särskilt Leif behöver vila upp sig lite. Han har ont i sin framklöv igen och vi försöker vänja oss vid tanken på att det här var hans sista säsong som avelstjur. Tung kropp och fallenhet för dubbelsulor i klövarna är inte så bra och man ska ju sluta när man är någorlunda på topp sägs det.

Truls blir inte heller kvar. Jag ska jag försöka ta någon sorts dickpic på honom någon dag, det får jag inte glömma. Jag har fått frågor om hans förhudsframfall nämligen och eftersom engagerade läsares ord lätt kan bli min lag så får det bli ett snoppinlägg framöver.

Annat vi gjort i helgen är att städa litegrann på gården samt att Danne har hämtat kalvar och tröskat. Jag har flyttat ur avvanda kalvar, tvättat småboxarna och en del annat jox.

Ett gäng grindar har ställts upp för att påbörja hemforslingen av betesdjur också, det var tydligen väldigt intressant. Alla kom rusande direkt för att se vad jag höll på med. Synd bara att det är så smetigt överallt, det blir inte kul att köra traktor och djurvagn här. Tur att det inte är överdrivet många djur att skjutsa.