Oktober och blåögon

Det blev visst oktober helt plötsligt och nu är det fulla spett mot vintern. Vi har mycket kvar att göra, som att tröska färdigt bland annat, men det ska väl gå det med. 

Den här söndagen är jag hos vårt sjukhusbarn och nu på kvällen varvar jag skrivjobb med att förfasa mig över min egen spegelbild. Om ni visste hur jag ser ut just nu alltså. Jag har telefonen inlåst så jag kan ”tyvärr” inte visa, men det är nog lika bra. Smällen jag fick i fredags när vi höll på med korna gav en bula som nu har runnit ner i mina ögon. Jag är med andra ord en riktigt fin reklampelare för gängkriminalitetens och knarkhandelns Sundsvall. Lilaröd kring båda korpgluggarna så man kan tro att jag har varit ute och slagits i någon gränd. Eller missbrukat något, alldeles för hårt och länge.

Hemma har Danne balat halm och gjort en massa annat nyttigt på farmen idag. Extrahjälp av Ullis hade han också haft så det blev nog mycket gjort när jag var borta. I morgon ska vi förbereda inför tisdagens maskinvisning som ska hållas hos oss. Det blir jordbearbetning och hamburgare för hela slanten och vi hoppas förstås på bra väder.

Mer om detta i morgon kanske men jag passar på att säga välkommen redan nu. Det kan bli en intressant dag och som vanligt kan bönder behöva en anledning att träffas och umgås också.