Vinterväder och projekt

Idag fick vi vinter här och stressmätaren går upp mot rött titt som tätt nu. Gödselkörning och plöjning står kvar på att- göralistan och många balar ligger fortfarande ute i väntan på att bli hemkörda. 

Nästa år måste bara bli lättare för det här är faktiskt inte kul längre. Exakt allt är utdraget och försenat och just nu är det dessutom extra svårt att hinna med av personliga skäl. Jag vet att det kommer att lösa sig, det gör det alltid, men det är lätt att stirra sig blind på allt som bara byggs på medan tiden rinner ifrån en. Nu gäller det att hålla huvudet kallt och prioritera så sunt som möjligt.

Att tröskningen är klar är en lättnad och den lilla halm vi fick är balad även om allt inte är hemkört än. Själva höstbruket med skitkörning och plöjning återstår och mitt i allt har det blivit lite av en ketchupeffekt när det gäller vårt vatten- och värmeprojekt. Jordvärmeslangarna har grävts ner och likaså bufferttanken som ska säkra vattentillgången här på gården.


Jordvärme ska det bli

Mellan huset och verkstaden ska en värmekulvert ner i en redan grävd ränna (halva gårn är ett hål) och solceller ska upp på taken. Mycket görs av inlejda händer men Danne är också med och blir därför borta från annat jobb. Jag försöker hålla efter allt som går i det vardagliga men ligger alltid steget efter numer känns det som.

Bilderna här ovanför är tagna tidigare, nu ser det mer ut såhär…

En massa snö var inte vad vi beställde men vad gör man åt det? ”Det är svårt att hålla emot”, som morfar Knut sa, och det hade han verkligen rätt i.