Vilken helg det var

Ja, vad ska man säga? Lite vågor är det ändå i den här lillfiskskålen man lever i. Det har varit både och här i helgen men allt som allt har det känts rätt intensivt. Vi har ju till och med bytt årstid.

Det bästa under helgen var lördagskvällen. Vad kul det är när man kommer iväg och GÖR saker, eller hur? Jenny och jag tog med oss våra män till stan och utfodrade dem med gott kött och härlig musik. Vi åt på Strand Hotell och därefter såg vi premiärföreställningen av turnen Countryroads, något jag varmt kan rekommendera. Det är en turnerande konsertkväll med Sannex, Gottfrid Krantz och Fredrik Lundman och det var så bra! Countrymusik i hela sin bredd, från gamla välkända ljuvligheter till helt nyskrivet. Passar de flesta tror jag.

När jag kom hem efter den här trevliga aftonen vände det tyvärr för plötsligt hade vi inget vatten i huset. Alldeles torrt… och vi som har helt nya system och pumpar och tankar som ska funka så bra.
En mittinattenfelsökning i nya pannrummet ledde till ungefär ingenting och jag kunde bara konstatera att hälften av djuren inte heller hade något att dricka. Tjurarna i hangarn hade vatten från kallkällan i skogen, fantastiskt att ha en nödlösning med självtryck, men de andra fick klara sig till morgonen därpå. Då kunde Danne komma hem från sjukhuset och på något vis lyckades han återställa pumparna så det funkade igen. Tack och himla, himla lov.

När det var slut på vatten i kranarna kom det desto mer från himlen. I form av snö. Vi har nog fått en halvmeter eller så och jag har kört fast med Valmeten flera gånger redan. Ena hjullastaren har varit uthyrd på skottning och även den hade hamnat på sned och fått bärgas. Vinter at its finest… Bara att bita ihop och köpa ett par rejäla kängor. Och bygga upp lite kroppsreserver ifall det blir sträng kyla.

Jag ligger bra till för jag lagrade på mig en del när vi firade min svägerskas födelsedag i söndags. Efter hennes kakbord klarar man nästan ett par månader i ide om det skulle behövas. Otroligt gott också.

Det tråkigaste de här dagarna är att Danne har haft besvär efter ett tandläkarbesök. Han drog ut en tand i fredags, eller om det var i torsdags, och fick hemskt ont efteråt. Hans liv var verkligen inte lätt med ett blottat käkben men nu har han fått eftervård så vi hoppas att det vänder.

Något mer har jag inte att berätta men det känns som att det har varit mycket på något vis. Nu är det snart tisdag igen och jag är hos min dotter och ska rulla ut yogamattan för kvällen i hennes rum här på avdelningen. En liten stretch får det bli innan jag ska sova, sedan åker jag hem i morgon bitti och jobbar för då får vi skiftbyte här.

Hej så länge!