Så här fint blev det

Det är nästan så man glömmer bort hur det kan se ut när man inte har överfull ströbädd och grindar på trekvart. Nu fick vi plötsligt ett superfräscht kostall igen och det är en fröjd att vara där. 

Danne fick ett stort jobb med urlastningen av ströbädden hos korna. Förutom att det var ordentligt med skit behövde han även bära, fixa och reparera. Trycket från bädden hade pressat inredningen rejält på några ställen så han fick göra en ny stolpinfästning och räta upp det som hamnat på sned. Dessutom hade vi många grindar på bädden, som boxindelning, som han fick krångla ut därifrån vilket säkert också tog en hel del tid.

Till sist var det äntligen dags att köra in ny fräsch halm och det blev riktigt fint. Stort känns det nu, och liksom luftigt igen.

Den uppmärksamme noterar kanske att det är en annan strömaskin än vanligt på bilderna. Vi har inte gjort slut med fransmannen Lucas Castor men för tillfället dejtar vi hans lillebror. Vi har några saker som behöver åtgärdas på den stora maskinen och i väntan på rätt folk för det uppdraget har vi fått låna den här, den mindre modellen från samma märke, av X-Maskiner.

Den här har bara plats för två balar men det gör inte så mycket eftersom vi hade svårt att få den stora att funka med tre. Liten och smidig är den men gör jobbet minst lika bra så det känns kul att få testa. Och framförallt, skönt att få en ersättningsmaskin på plats direkt när problem uppstår. Helt utan minsta knot.

Korna är nöjda och vi människor också. Idag sorterade jag och Linnea ut några kor som behöver energirikare foder och de är nog nöjdast av alla. De har fått en egen box längst in och får käka ensilage från limpan istället för grova rundbalar. Mycket godare och bra för damer som behöver lägga på hullet.
Annat som hänt idag är att Danne har startat upp ett nytt projekt. Ett som innefattar grävare, betong och rör. Men mer om det i ett annat inlägg.