Stockholm eller Sörbäcken?

Man hinner mycket om man semestrar effektivt. Här är ett axplock av vad jag och min bästa son (har bara en men han är helt klart bästa tänkbara) har haft för oss i Stockholm. Vi hann till och med en vända till mytomspunna Sörbäcken. 

Vi kom i perfekt tid till tåget tack vare skjuts av äldsta dottern som kan det här med planering. Hon släppte av oss utanför stationen och vi hade så gott om tid att vi kunde handla lite på Pressbyrån innan det var dags att gå ombord.

Väl på plats i huvudstaden har vi gjort följande:

Träffat en papegoja som hette Escobar och fått ett kryp i maten på restaurang.

Escobar var en gråjako och det är tydligen den smartaste papegoja man kan ha. Krypet i maten var av okänd art, en liten silvrig sak som jag tror kom från grönsaksbuffén. Hann inte ta någon bild på den, blev av med salladstallriken och fick bra rabatt på den i övrigt (vad vi vet) insektsfria lunchen.

Handlat skor och byxor på Black Week-rea. Inte en dag för tidigt. Notera gärna vilket rustikt och fint trägolv vi hade i vårt hotellrum.

Druckit drinkar i cool isbar.

Käkat planksteksmiddag på rockig kvarterspub.

Och det viktigaste! Sett Leif och Billy på Scalateatern!

Det här var själva anledningen till att vi åkte och vi blev inte besvikna. Kul show och lagom av allt, en riktig kanonkväll!

Dagen efter tog vi det lugnt och turistade i lagom takt här och där. Gick i Gamla stan, handlade några småsaker, fikade, och åkte åt fel håll med tunnelbanan. Sådant som ingår.

Ett och ett halvt dygn efter avfärd är jag nu tillbaka i verkligheten igen, trött och uppiggad samtidigt. Vad bra man kan ha det.