Nu blev det roligt

När man lyckas kombinera saker man gillar blir det extra kul och bra. Som när man förenar vin med ost, nötter med choklad eller en riktigt bra dator med årets bästa begagnatfynd.

Jag gillar mac-datorer och vill inte ha något annat vad folk än säger. Once you go Mac, you never go back, liksom. Det är hållbarheten och den enkla men superproffsiga tekniken tror jag. Man behöver inte oroa sig och krångla så förbannat och det uppskattar jag mycket.

Jag tycker även om att handla begagnat och göra riktigt bra affärer, så därför kan ni tro att jag njuter nu. Jag sitter nämligen här och knapperiknapprar på en fräsch, snabb och helt underbar MacBook Pro. Utan att vara rädd att den ska lägga av helt plötsligt och med massa nya funktioner som jag inte hade på den gamla. Ljuvlig att skriva på är den också. Materiell lycka at its finest!

Mac-datorer är ju svindyra men enligt min erfarenhet värda pengarna eftersom man kan ha dem så himla länge. Jag köpte min förra för snart tio år sedan och det enda som var knas nu var egentligen batteriet. Den har funkat i vått och torrt, nästan i alla fall, den tålde inte kokande vatten, och jag har använt den varje dag och haft med den överallt. Två gånger har jag fått lämna in den, varav en var det med vattnet, men den var värd att laga och har tjänat mig så väl.

Det som hände nu var alltså att batteriet la av nästan helt. Jag behövde ha laddaren i för jämnan och det funkar inte när jag jobbar från sjukhuset. Tyvärr var ett batteribyte ganska dyrt så jag blev jag tvungen att överväga några olika alternativ. Var det möjligen dags för en ny dator?
Svaret på det var nja. En ny MacBook Air eller Pro för för nästan 12 000 respektive 17 000 kr kändes lite mastigt faktiskt. Jag hade ju sagt till Danne att vi har köpstopp igen också, och då måste jag ju föregå med gott exempel. Nej, det fick bli ett nytt batteri, tänkte jag, men det var innan jag fick veta om kanonerbjudandet som väntade runt hörnet. Det visade sig nämligen att Timrå Data och Service, ett av mina favoritföretag här i länet, hade en ”ny” dator att sälja till det facila priset av  5 500 kr! Den är begagnad och ihopbyggd av den här firman men precis som ny. Så snabb, så fräsch och så ren. Den har två små skador i caset men annars är den superfin och har Apple-chip och massor av moderna funktioner, samt ett livskraftigt batteri.

Om jag slog till? Jajamänsan och idag har jag hämtat den, startat upp allt och skrivit mina första rader.

Ett riktigt fint fynd och jag är inte alls orolig för att den är begagnad. Tvärtom. Datanissarna i Timrå kan man lita på, de säljer ingen skit.

Nu hoppas jag att nykänslan håller i sig ett tag till för det är roligt att känna sig glad för saker, även om det är just saker. Lite konsumtionsglädje kan man unna sig, särskilt när man har gjort ett riktigt klipp.