Det flyter och flödar

Det har varit en del kring vatten på sistone. Stora grejer som nytt varmvattensystem och bufferttank men även mindre saker som påverkar det lilla i vardagen. 

Danne har till exempel kopplat in vår grovtvättmaskin nu vilket kommer underlätta en hel del för oss. Alla arbetskläder, kalvtäcken, sportskor och stela handskar ska slippa ta vägen in i huset och genom vår vanliga tvättmaskin. För i pannrummet står den här guldklimpen och glänser.

Vi hade tur och fick köpa den här Wascator-maskinen billigt av Linda för flera år sedan men har inte kunnat använda den förrän nu när vi har ett vettigt utrymme. Efter en del ventilstök och annat jox fick mekarmaken igång den igår och nu behöver vi bara skaffa en liten torkställning också.
Det ska bli så skönt att få minska på tvätten inne och förhoppningsvis öka livslängden på den civila tvättmaskinen.

Nästa vattengrej var en läckande ventil i en av kalvboxarna. Söndergnagd och sliten stod den gamla och droppade men nu är det tätt igen.

Sist men inte minst kan jag presentera den här. En slangvinda i kalvladugården, inkopplad direkt på varmvattnet. Nu kan man enkelt spola ur kalvhinkarna, tvätta krubborna och rengöra runt vattenkopparna utan att behöva bära hinkar eller starta högtryckstvätten. En himla bra idé tycker jag.

Visst får man ny kraft av små saker som underlättar och sparar tid? Jag tycker i alla fall att det smittar av sig mycket på hela min inställning till jobbet. Jag blir inspirerad och vill fortsätta förbättra på fler ställen och det är en trevlig känsla att ha i kroppen.

Titta förresten vilket fint hjärta en av våra kalvar har på benet!