Det närmar sig

Nu går det snabbt och snart är det visst julafton. Det har varit vinter länge känns det som och samtidigt går det rasande fort mot storhelgen. Hur går det ens ihop?  

Marsipandjur har tillverkats och julklappar har slagits in. Vissa klappar köpte jag i extremt god tid, så pass att jag nästan glömt var jag lagt dem, medan andra blev införskaffade så sent som idag. Ett till besök i människobyn bara, sedan borde jag vara i hamn och det är skönt att inte vara ute absolut sista dagen.

Som vanligt under de senaste åren kommer familjen att vara lite uppdelad under julhelgen. Vår dotter är fortfarande sjuk som många vet och vi föräldrar kommer att turas om och dela upp oss så alla får träffas. Den här veckan fram till julafton ska jag försöka boosta julstämningen lite extra men jag vet ännu inte riktigt hur? Köpa hem mer pepparkakor kanske? Tjuvstarta med skinkmackor redan i morgon? Eller införa obligatorisk glögg varje kväll?

Hittills har jag och hemmavarande barn sett julkalendern hyfsat regelbundet och det blir man aldrig för gammal för. Vi har även tittat på någon julfilm emellanåt samt den fina och roliga serien Home for Christmas, eller Hjem til Jul, som den egentligen heter. Det är en norsk serie i två säsonger som man kan se om varje år.

Innan julen infinner sig på riktigt ska vi hinna med en massa vanligt jobb också. Diverse saker som ska klämmas in medan veckan rusar fram. I morgon till exempel, ska vi märka djur, flytta tjurar till hangarn och avlusa kor. Danne har en av hjullastarna i verkstaden och ett skogsmöte inplanerat så där är det också fullt upp.

Med Maja på plats kommer vi att få mycket gjort, det är jag övertygad om. Bara jag släcker ner här nu och sover någon gång så jag vaknar hyfsat pigg när klockan ringer.

 

 

Foto: Maja Nordevind