Fint ändå

Lyfter man blicken är det ganska fint överallt mitt i skiten. För en gång skull kom jag ihåg att ta några bilder, bara sådär i farten för att det var så vackert omkring mig.  

Det här blev en vinstlottens vintersöndag. Jag har haft gårdsansvaret och till skillnad från när Danne var hemma över den värsta köldknäppen har allt funkat som det ska. Han fick krångla med vattenkoppar och annat strul medan jag har haft en helt normal, till och med ganska lugn arbetsdag. Hann till och med laga en rejäl laddning pulled beef och pickla ett gäng trötta grönsaker. På kvällen fick vi trevligt främmande också, men innan dess hann jag alltså knäppa några kort.

Kolla här, visst är is ett konstverk?

Fönstret i kalvadugården och istapparna på hangarn.

 

Och så förmiddagsljuset över kohagen.

Förutom djurskötseln och det andra har jag städat bland förvaringen i ladugården idag, samt täckt av limpan och spannmålskorven så det är klart när arbetsveckan börjar. I morgon tänker jag starta dagen tidigt och förhoppningsvis hinner jag en del innan det är dags att dra till sjukhuset för möten och föräldratjänst. Maja kommer och jobbar också så det blir nog mycket gjort hursomhelst.

Hoppas eftermiddagen blir lika vackert rosaskimrande som den var idag.