Nu kom den

Kylan har slagit till även här men långt ifrån med samma kraft som i andra delar av landet. Jag vill inte ens kolla prognosen men det är väl bara att räkna med lite extra krångel de närmaste dygnen. 

Just idag när temperaturen sjunkit på riktigt har jag varit sjukhusförälder så Danne är hemma och jobbar ensam. Han hade en del frusna vattenkoppar i morse och ytterligare någon som stod och läkte men i övrigt verkar det ha löst sig till sist. Hans plan var egentligen att skotta tak men det fick prioriteras ner och han kom inte upp med spaden förrän sent på eftermiddagen.

Under de här omständigheterna, när det blir mycket extrajobb på grund av vädret, är det mer sårbart än vanligt att vara en person kort i arbete. Allt tar så mycket längre tid och saker går gärna sönder när temperaturen kryper ner. Blir det riktigt illa får vi hitta andra lösningar på bemanningen men än så länge ska vi försöka sy ihop det med den avlastning vi har. I morgon till exempel, får jag åka hem efter lunch och då kan vi hjälpas åt att få undan så mycket jobb som möjligt.

De av de få positiva sakerna med stark kyla är att det inte blir smetigt hos djuren. Det är ingen mening att skrapa gångar lika ofta och bäddarna håller sig fräscha när halmen inte trampas ner lika lätt. Lite tid sparas där och djuren klagar inte heller. De är lite slöare kanske, som att de vet att de behöver spara på energi, och ägnar sig nästan uteslutande åt att äta och idissla. Lek och skutt sparas till varmare dagar och pälsarna är alldeles frostiga eftersom de inte släpper ut någon kroppsvärme.