Blue Monday och lite skit

Tredje måndagen i januari ska enligt morgonprogrammet i radion vara den deppigaste dagen på hela året. Blue monday. Jul och nyår har passerat, det är långt kvar av vintern och mörkt som fan hela tiden. Kanske inte helt orealistiskt att många tycker att det är jobbigt nu? 

Jag är tack och lov inte så deppig denna måndag måste jag säga. Gillar ju måndagar överlag så det kanske är det. Idag hann jag med mig ganska bra på morgonkvisten trots att vi fick planera om dagen och det ger alltid energi. När man får ihop det och klarar biffen. Med hjälp av en dotter som kunde rycka in gick det riktigt bra och alla djur blev mätta och nöjda även idag.

I morgon ska vi flytta djur för Danne har hämtat nya kalvar och skapat en temporär liten (inte så liten) överbeläggning i ladugården idag. Jag är på sjukhuset nu men får avlastning i morgon bitti så efter det blir det hemmajobb hela tisdagen. Kanske hinner Danne köra något skitlass också. Han började tömma plattorna förra veckan och köra till en lagringsplats en bit i från gården.

Det är kallt nu igen men inte värre än att man står ut. För en vecka sedan var det rena vårvädret och man ser nästan på bilderna här ovanför hur milt det var ute.

Jag vet inte riktigt vad jag föredrar i januari om jag ska vara ärlig. -20 eller +2? Allt har sina för- och nackdelar.