Ursäkta, vad?

Här kommer lite av varje. Har skamlöst stulit den här  ”vad-listan” från den västerbottniska bloggaren Underbara Clara som skriver om skapande, hem, matlagning, livsfrågor och sin tillvaro i en liten by på landet. Här är min!

Elins vad just nu:

Vad är gott? Sött på morgonen. Flera dagar har jag ätit en citronmuffin i svinottan till första koppen kaffe och hjälp vad gott det är. Det känns snällt att kicka igång systemet med något mjukt och sött.

Vad stressar dig just nu? Att inte kunna vara överallt, ta hand om alla och jobba mer.

Vad ska du göra ikväll? Träna, röja i köket och kolla serie med min dotter. Vi har sett klart Flatshare på SVT nyligen, vad det blir nu vet jag inte riktigt.

Vad är svårt? Att sova tillräckligt många timmar. Och att komma igång igen om jag sätter  mig ner under dagen. Kanske har det möjligen ett samband…?

Vad är lätt?  Att lyssna på ljudbok i kåporna. Det är tillfredsställande att kunna konsumera litteratur samtidigt som man gör annat. Just nu hör jag The Huntress av Kate Quinn.

Vad blir det för middag idag?  Middagen är avklarad och det blev ris och en god köttgryta på kotlettrad med grädde och vitlök.

Vad vill du göra mer?  En massa gårdsjobb som målning och småförbättringar.

Vad går du igång på? Som i att attraheras av? Tja, snygga karlarmar kanske men jag vet knappt längre. Som i att bli arg på? Nedskärningar i välfärden och dumma, bortskämda människor.

Vad gråter du av?  Iris Viljanens sånger.

Vad gruvar du dig inför? Slask, tö och ströbrist.

Vad gjorde dig arg senast? En tandläkares tråkiga bemötande.

Vad åt du senast?  Mariekex med smör.

Vad är fånigt? Vuxna människor som gör Beckhamdansen till Islands in the Stream på Tiktok. Sluta!

Vad är du inte? Tyst och fåordig.

Vad är du? Envis och positiv.

Vad längtar du efter? Att få hålla i en liten griskulting. Längtar även till den 23:e när jag ska jobba på hospice.

Vad har du missuppfattat? Prisnivån på progressiva glasögon i dessa tider. Fick en smärre chock när Danne kom hem med sina nyköpta glajjor tidigare i veckan. Tur han fick dem försäkrade!

Vad ska du göra nu? Plocka ur diskmaskinen.

Här är en sista vad. En mull-vad. Hej då!