För den som undrar

Några blev allt lite nyfikna när jag visade virkesbunten vi fick hem häromdagen. Vad ska det bli?

Det är inga storbyggen på gång (till Dannes sorg och förtret) men väl en efterlängtad renovering. Vi ska äntligen få ordning på liggbäddarna i kalvlagårn.

Jag bloggar från sjukhuset nu och har tyvärr inga bilder på hur det ser ut för tillfället, men jag kan ju förklara. Gruppboxarna i kalvlagårn har betonggolv men en del av ytan, in mot väggen, är uppbyggd en bit och består av en trädel med gummimatta. Där strör vi med spån och halm och gör fint för kalvarna att ligga.

Titta förresten, här hittade jag en gammal bild ändå:

Det syns kanske inte så bra men där är liggpallen längst in i alla fall. Den delen har med tiden blivit ganska trasig på sina håll och det sviktar både här och där av trä som gett vika.

Sisådär femton år sätter sina spår i byggnader med djur och nu är det dags att fräscha upp. Tryckimpregnerat virke och två raska snickare kommer att göra underverk endera dagen. När exakt det ska ske är fortfarande oklart men det kommer inte att dröja alltför länge. Kul ska det bli och jag ska försöka ta före- och efterbilder för en gångs skull. Hoppas ni vill hänga med!