Frostigt bemötande

Det var vad Maja fick igår när hon kom till korna på morgonen. Med en temperatur på nedåt -20 igen var det en aning bitit. 

På med skoteroverallen igen och i med motorvärmarna. Nu har vi varit bortskämda med mildare väder ett tag men man ska inte hoppas för mycket i februari.

Trots kylan fick vi riktigt mycket gjort i tisdags. De skitiga kvigorna från tältet är uppskjutsade till lyxlivet i hangarn och friserade på magar och bakdelar, vi har flyttat djur, ätit semlor och kladdkaka, gjort rent boxar samt att Danne och Maja for till Kjell och hämtade inte mindre än tolv nya kalvar. Vi hade sådan fart att jag bara fick till en enda bild som jag dessutom råkade skugga med tummen.

Maja tog finare kort och fångade de frostiga damerna i kostallet varav en tydligen uppskattade vintervädret alldeles särskilt.

Hon bor i VIP-avdelningen och kommer inte ens ut i hagen. Hur hon lyckades snöa in sig själv såhär vet vi inte riktigt men huvudet ut genom en grind är väl en gissning. Varför man självmant ägnar sig åt sådant beteende en kall dag istället för att vila skallen på mjuka halmen är också oklart.