Tisdagsgöra för tre

Semmeldag och kvigflyttardag. Och så en brytbultsdag och en köra skit-dag. Samtidigt. 

Danne har kört skit från gödselplattorna till lagringsstället en bit från gården och även tömt en av lösdriftshallarna. En vägg i det vi kallar ”herefordhallen” är i stort reparationsbehov och om trycket från bädden blir för högt känns det jobbigt att titta på den. Man inbillar sig att det är värre än det egentligen är och tycker sig se hur den buktar åt alla håll. Nu kan vi andas lite lugnare när all skit är utkörd och Danne har rätat upp det hela så inget kan hända. Inom kort ska en bättre reparation utföras men det här räcker just nu. Enda frågan är varför jag inte har någon bra bild på denna byggnad? Här är en men det är inte den väggen som är dålig.

Det har snöat och varit kallt idag men det stoppade inte Maja och mig från att sortera kvigor. Nu har vi en grupp med de största i hangarn, ett mellangäng i tältet och två små skruttiga på lyx-rehab.

Fem av mellankvigorna har gått kvar med korna ända fram till nu och det var skönt att äntligen få undan dem. Det händer att de vill dia fortfarande och det är inte optimalt med nya kalvar på gång så de behövde verkligen komma bort.

Fettisdagen till ära hade vi semmelfika på rasten och det behövdes eftersom vi fick krångel med en brytbult som gick av i strömaskinen. Bussningarna i hålet där bulten sitter är slitna och om den går av kan den vika sig och fastna emellan istället för att bara smälla rakt av. Det är inte kul för då måste man göra en mycket större operation än att bara byta bult. Tröttsamt och något som skapar behov av kolhydrater och fett i form av bakverk.

Det positiva är att man lär sig saker. Alltid bra att få skruva lite extra även om det är frustrerande i stunden.