Vad är det här för spännande?

Mineraler är visst inte jättegott men det är nyttigt och korna petar i sig en del trots allt. När Maja kom med påfyllning var det intressant och väldigt roligt tyckte de. 

Fredagen var en märklig dag och jag kände mig ganska borta, både fysiskt och mentalt. Det var bilåkande hit och dit, en trevlig dejt med en vän och hennes lilla bebis, tusen telefonsamtal och så något sorts försök till arbete på det. Vet inte vad jag fick gjort egentligen men Maja var desto mer effektiv i snöslasket.

Här är ett gäng kossor som var väldigt nyfika på vad hon skulle bjuda på när skopan skickades in över grindarna.

Mineraler speciellt utformade för dräktiga kor fanns i lasten och det är ett granulat som serveras i en sorts automat ute i hagen. Där får korna äta bäst de vill och tydligen ska det funka så att behovet styr aptiten en hel del. De ska äta det de behöver med andra ord. Vi fyller på när det tar slut men det är inte varje dag så det är lätt att glömma bort att gå och kolla. Bra att det är ordning på Maja.


Att bygga upp kornas hälsa inför kalvningstiden och alla månader med mjölkproduktion är viktigt. Ändå var vi lite väl sent ute med Kalva-mineralerna i år så nu är det bara att hoppas att de hinner får i sig allt de ska.