Lördag i huvudstan

När man inte tagit en enda bild, då har man haft det bra. Jag tittade i mobilen nu när jag skulle skriva men det fanns inget från mitt lediga dygn så jag fick låna från Pixabay. Skönt att uppleva saker på riktigt och inte nödvändigtvis genom kameralinsen.

Efter en hel del framochtillbaka-funderande, lägescheck på sjukhuset och pusslande med tider åt olika håll kom jag iväg till Stockholm på lördag morgon. Min dotter och hennes kompis hade bjudit med mig på en föreställning den här helgen och när sådant händer ska man såklart inte tveka en enda sekund. Jag är verkligen glad att jag kunde åka till slut och det är otroligt vad mycket det ger att komma bort och ungås med några av de finaste.

Man hinner mycket på drygt ett dygn, bland annat se ett fruktansvärt vandrarhem, besöka NK, hitta ett gemytligt hotell, äta kändissushi, råka förstöra ett paraply (fast det var faktiskt inte jag), fika i Gamla stan och käka en riktigt bra natthamburgare. Och se ”Bögen är lös” på ett fullstatt Cirkus förstås!

När jag kom tillbaka till Sundsvall igen och gick en solig promenad från tågstationen till bilen kände jag att stegen var lättare än vanligt. Att få skratta med två ungdomar, se något annat ett tag och byta miljö en liten stund, det var precis vad jag behövde.