Här var det tillökning!

Någon form av kollektiv slempropp gick visst igår för plötsligt var det kalvar överallt!

Synkroniserad brunst, smittsam kalvning eller bara en sorts naturlig slump? Igår fick vi i alla fall fyra kalvar på en och samma dag så nu börjar det likna något.

Kossan 105 är gammal i gemet och hade en fin tjurkalv, mätt och torr, vid sin sida redan när jag kom på morgonen. De gav sig till och med ut på promenad i solen lite senare.

Jag såg att 508 också var på gång så henne flyttade jag till VIP-avdelningen och en timme senare kom en långbent kvigkalv till världen.

Bonnie var snabbt framme och hälsade välkommen.

Nästa på tur var Ellie. Hon har haft ett jättejuver de senaste dagarna och med tanke på hur avundsjuk hon var på de nykalvade korna idag förstod jag att inte heller hon skulle vänta särskilt länge. Plopp så hade hon också fått!


Till sist fann jag en riktig överraskningskalv. Född ute i hagen troligtvis men pigg och uppe på benen. Jag skulle bara stänga grinden för natten när de stod där och funderade på om det var säkert att gå in eller inte. Med lite lock och pock fick jag in dem på ströbädden.

Fyra kalvningar varav alla gick bra. Pigga småttingar och inget drama eller spring med råmjölk från frysen. Fint väder dessutom så just nu kan man kosta på sig att säga att livet som dikobonde är rätt fantastiskt. Bara att ta vara på de stunderna och samla kraft.

En sådan dag!