Kära små besvär

Det ser fridfullt ut för det mesta men skenet kan bedra. Kalvarna har plötsligt blivit ett gäng ligister och odågor. 

Vårvädret och snösmältningen påverkar allas energinivåer och en del extra spring i benen är det nog många av oss som känner av. Kalvarna som nu har vuxit på sig litegrann är inga undantag. De senaste dagarna har de kommit på hur man rymmer via foderbordet och de har även listat ut att strömmen inte är den bästa på elstängslet.

När kalvarna blir självständigare mellan mjölkmålen går det fort för dem att bli busungar. Såhär snällt kan man stå för att en minut senare hoppa ut och leva life på utsidan. Morsorna vrålar på dem men de lyssnar såklart inte förrän de blir hungriga.

För att slippa rymningar kommer vi de närmaste dagarna fokusera på att dels flytta ner rören längs ätfronterna så de inte kan klättra upp på foderbordet och dels se över elstängslet. Än så länge finns det inte så stora risker med att kalvarna skuttar runt i det fria men i takt med att snön smälter och det blir lerigt och blött överallt blir det farligare. Vi vill inte ha nån liten fyrbenting i ett surhål i skogen till exempel.