Börjar komma ikapp

För första gången på väldigt länge känns det som att vi håller på att komma ikapp. Steg för steg åtminstone. Jag tror det här kan bli en bra vår. 

Allt jobb som tinar fram på våren kan kännas ganska övermäktigt, särskilt när man jobbar på halv arbetsstyrka hela tiden. Det är alltid kul att sätta fart men tidens flåsande i nacken och känslan av att aldrig hinna göra klart något tar gärna udden av en annars fin tid.

Nu när vi har Maja och när vi under en vecka varit hemma både jag och Danne går det undan på riktigt. Danne kan rusta alla maskiner för vårbruket och jag hinner till och med åka på diverse ärenden hit och dit.

Lagårn tvättas just nu i etapper och Maja har redan tagit diskrummet, en del av kalvarnas yta samt rummet där vi har balar och mjölkpulver. Kolla före och efter.


Sparrrrrkling!

Ikväll flyttade jag ner småkalvarna till en nytvättad gruppbox och tömde alla ensamboxar så de också kan skuras. Det ska göras innan nya kalvar kommer inom ett par dagar.

Otroligt skönt att få det här tvättandet gjort. Och så tidigt på året också. En riktig rivstart i början av maj. Sedan är det bara att invänta alla flugor som skitar ner igen…

En annan surdeg är städningen på ensilageplattan och även det har vi kommit igång med. Jag har staplat däcken på pall och skottat ihop gamla foderrester och röjt undan plast som tidigare varit översnöad. Får visa det också någon dag, ifall det finns personer som vill se andras stök, vilket jag vet att det finns för jag är själv en av dem.

I morgon blir det HLR-kurs och bokslut. En bra kombo. Om folk visste hur nära ett hjärtstopp man kan komma när man går igenom sitt lantbruks finanser.