Sol, tvätt och en rymling

Helgen har bjudit på fina dagar och snön är nästan helt borta. Vårkänslorna kom igång så pass att Kjellina tog en rymningstur under lördagen. 

Kjellina satte sin allra tjurigaste sida till och vägrade gå ut i hagen när vi skulle skrapa gången i lördags. Hon kan vara helt omöjlig att resonera med när hon sätter den sidan till och det slutade med att jag lät henne vara och Linnea fick skrapa runt henne med hjullastaren. Självklart stack hon ut sedan, och passade på att ta några vårskutt ute i de fria.

Mat hittade hon också, extra god, hos tältkvigorna.

När alla djur var på rätt plats igen tog jag tag i fortsatt tvätt av ladugården. Bakom småboxarna var det mycket gammal halm och skit och jag gjorde mig mentalt redo för att få råttor och möss kilandes fram över mina fötter när jag skrapade bort allting. Tack och lov var det tomt på gnagare och fint blev det efteråt.

En bra grej som jag ganska nyligen har införskaffat är ett galonförkläde. Inte för att det gör jättemycket nytta när man tvättar lagården med tak och allting, man blir ju genomblöt i alla fall, men det är bra vid många andra tillfällen. Som när jag tvättar hinkar eller stordiskar mjölktaxin till exempel. Skönt att dra på sig slippa vatten som rinner in i stövlarna.

Allt som allt har jag haft en bra helg och under veckan som kommer blir det fortsatt vårröjning på gården, upprustning av  stängsel samt en del pappersarbete. Vissa häromkring har smugit igång med vårbruket nu, bland annat gården där dottern jobbar, så det börjar nog klia ordentligt i fingrarna på vissa!