När blir man vuxen?

Är man verkligen vuxen om man fortfarande, efter 25 års företagande, sitter med momsdeklarationen i sista minuten? Jag blir så trött på mig själv. 

Lugn i bussen, jag ska inte tjata om hur ostrukturerad och kniven mot strupen-strategisk jag är. Om hur jobbigt det är att vara en person som inte kan få pappersarbetet klart förrän förseningsavgiften hotar runt hörnet. Det är irriterande att höra om, jag vet.

Det jag däremot ska göra är att tipsa om hur man känner sig lite mer vuxen medan man beter sig som en tonåring som försöker bli klar med läxan fem i tolv.

Min strategi är att gå all in på maten. Man dukar helt enkelt upp lite småplock såsom oliver, lagrad ost och ett mustigt glas rött bland pärmar och pappershögar. Om man dessutom tillsätter egenodlade kryddor till sin tomatsallad, och ruccola som man med fotriktiga sandaler på fötterna hämtar vid växthuset sitt, ja då är man nästan i hamn.

Sådär, jag blev en mogen kvinna som äter mogna ostar och har en egen kryddgård (nåväl, en pallkrage är det väl man ska vara petig). Är inte det att vara vuxen så vet då inte jag?

Att jag momsdeklarerar i elfte timmen som en speedad hyena, det är en helt annan sak.

Fejk it til jo mejk it.