Nu är det allvar

Full fart och snabba girar mellan regnskurarna. Skörden är igång på riktigt här i våra trakter och många har redan fått in en hel del. Vi ska få slaget i morgon och sedan blir det limpa för hela slanten hos oss också. 

Danne har balat åt en gård och nu kör han gräsvagn åt en annan. Efter helgen är det vår egen tur och gräset har kommit långt i både mognad och mängd efter de varma veckorna och de senaste regnen. Det ska bli skönt att börja för det är alltid en viss vånda innan för hur det kommer att gå.

Vissa saker är extra bra att bocka av innan man kör igång med skörden och en av dem är sprutande-olja-haverier. Om en slang prompt ska smälla av är, ja då är det väldigt praktiskt om det sker innan man ska packa limpa för glatta livet. Maja körde som vanligt när det plötsligt sköt upp olja ur en trasig slang till skoplåset häromdagen. Jippi, vad kul… men som sagt bra att det hände innan gräsracet.

Annat som hör till förberedelserna är sista rycket med mellanväggen vi byggde. Kanterna är fasade nu och om det bara vill hålla uppe med alla små regnskurar som envisas med att titta förbi kommer Danne att kunna lägga en fog längst ner också. Sedan ska gruskanten i andra änden jämnas till och plasten läggas ut.

För min del gäller att sköta allt annat, preppa allt som kan spara tid under skördedagarna samt göra en snabb tur till Göteborg för att hämta tillbaka dottern till hemregionen över sommaren. Det är ett tajt schema men det kommer att gå bra. Jag försöker visualisera en hög och fin limpa, glada människor i arbete och maskiner som samarbetar utan knot.