På´t igen bara

Gårdagen bjöd på regn i massor och det var bara att dra på en täckfolie på limpan och vänta ut eländet. Paus i skörden är inte kul men som tur var kom vi igång igen hyfsat snabbt. 

Det blir ett väldigt antiklimax när man laddat upp och har en plan för hur de intensiva skördedagarna ska se ut och när allt ska vara klart. Man vet såklart att allt kan hända, särskilt när det gäller vädret, men man har ändå byggt upp en strategi och en viss förväntan.

Igår vaknade vi till smattrande regn och det ville inte ge med sig på hela dagen…

Idag var det klarare och vi tog vid där vi slutade i måndags. Frampå eftermiddagen började det till och med blåsa så nu kan man säga att vi har vind i seglen igen. Ett haveri på en strängläggare och en slåttermaskin drog ner farten lite men annars har det gått väldigt bra.

Vi har passerat 70 lass med råge och imorgon fyller vi det sista och täcker alltihop. Om vädergudarna är med oss förstås.