Hackat, packat, täckt

Klart innan midsommar skulle de vara och så blev det. Idag kördes sista lassen in och limpan blev hög och fin. 

Vilken lättnad det är när man är färdig. Förstaskördens limpa ligger där den ska och nu väntar den på att ensileras med hjälp av naturens krafter.

85-90 hektar smackades in och vallarna avkastade riktigt bra. Särskilt med tanke på hur vädret har varit med tidig värme och lång väntan på regn. 95 lass blev det à 40 kubik,

Synd att det är svårt att ge rättvisa åt en limpa i bild. Tycker den ser mycket större ut i verkligheten.

Nytt för i år är att vi lejde kvar maskinförarna till att även hjälpa till med täckningen. Dels för att spara tid men också för att skona familjerelationerna. Det krävs tålamod och samarbete när plasten ska dras på och det har alltid en förmåga att blåsa så allt blir ett enda stort segel. Mycket prövande, särskilt i kombination med trötthet och skördenerver.


Tunnfolien fladdrade visst bra.


På med tjockplast


Segel var det…!


Till slut fick de till det.

Just den här gången var det extra bra att vi hade ordnat med extra händer för täckningen. Jag och Elias kunde nämligen inte vara med eftersom vi behövde åka och ta avsked av min söta lilla farmor som lämnade jordelivet just idag.  En fin dag för henne att somna in. Hoppas hon ser vår limpa och alla djur som kommer att vara mätta och nöjda i vinter från där hon är nu.