Magnus, maskiner och månen!

Igår såg jag en helt fantastisk bild på Facebook. Titta bara på det här! Hur häftigt som helst!

hhll

Självklart ville jag visa bilden på bloggen så jag tog kontakt med killen som fotat och ställde ungefär tusen frågor till honom. Och jag fick svar. Och tillåtelse att lägga ut bilden! Sedan ställde jag ännu fler frågor och fick ännu fler svar! Och gissa vad som var det bästa av allt!? Jag blev erbjuden studiebesök och kaffe och….hör på det här…provkörning!!!

Vilken lycka! Hoppas bara det var allvarligt menat för Gällö Timber, sågen där maskinen går, ligger inte ens tio mil härifrån. Så det är faktiskt möjligt att jag en dag kommer dit och knackar på med praktikantkepsen på huvudet!

hhl

Maskinen ägs av Gällö Timber och är Volvos nyaste höglyftare, en 180HHL. Den väger 34 ton och kan ta laster på 7-10 ton i gripen, beroende på vilket trädslag man jobbar med.

Maskinen, som är en av tre likadana på sågen, används till att lasta av timmerbilarna samt sortera och lägga timret i vältor.

Killen som har tagit den här bilden heter Magnus Olofsson. Han har jobbat som maskinförare i nio år. Magnus fotar maskiner, kör maskiner och älskar maskiner!

magnus

Han är 30 år och bor i Tandsbyn utanför Östersund med sina två barn. Magnus har kört flera olika maskiner på arbetsplatsen genom åren och idag jobbar han i en L90H. Han sköter löpande arbeten över hela sågområdet med allt från bränslehantering till snöskottning.

Jag är så glad att jag följde min impuls att kontakta Magnus! Hans energi och genuina arbetsglädje lyste igenom i allt han berättade om och det är fantastiskt att låta sig smittas av det!

Och bilden då? Jo det var lite trixigt, berättar Magnus. Han fick hoppa i och ur maskinen och justera gripen så den stod perfekt över månen innan han kunde trycka av med mobilkameran. Magnus säger att han bara är hobbyfotograf men jag tycker att bilden är ett riktigt konstverk!

Tack Magnus!