Frukostlådan

1 december, 2016

Jag hörde talas om en väldigt bra grej på radion i helgen nämligen frukostlådan. Och jag kom på att det där visste jag ju redan! En klok kvinna som heter Marianne tipsade mig om det för ett par år sedan tillsammans med några andra goda råd om hur man kan förenkla hemma. Men tänk, jag hade faktiskt glömt bort det!
Jag vill minnas att lådan vi hade förut gick sönder och sedan skaffade vi ingen ny. Men nu har jag ordnat det där igen. Och jäklar vad det känns bra! Strukturen bara strömmar in i vårt hem och allt ställer sig på rad och rättar in sig i leden.
Nästan… På ett ungefär…

Det funkar i alla fall så att man har en plastlåda i kylen, ganska stor, där man förvarar allt som har med frukost att göra. Pålägg, smör, grönsaker, fil, tja, vad man vill. Bröd kanske till och med, om man inte är rädd för att det ska bli torrt i kylan. Sedan är det enkelt att bara ta ut lådan, bära fram den till bordet och tjoff så har man allt man behöver. Inget spring fram och tillbaka och allt klart för ett rejält fika, oavsett om det är till frukost eller någon annan tid på dygnet.

frukostlada

 

Självklart köpte jag en ordentlig låda. När jag ändå höll på. Hittade den på Swedol och den passade helt perfekt i kylen. Och ungarna kommer nog snart över att det tydligen är en ”stor himla verkstadslåda” och att ”vi aldrig kan vara som en normal familj” och att jag ”alltid måste överdriva”!
Jag personligen är i alla fall jättenöjd!

 

Julbord och en annorlunda dag
Mitt första Youtube-klipp!