Julbord och en annorlunda dag

1 december, 2016

 

Idag blev vi bjudna på julbord av familjen Håkansson! De är mjölkbönder här i trakten och tog med oss till Restaurang Grankotten på Norra Berget. Helt perfekt var det. Trevligt sällskap och fantastisk mat! Synd att jag inte tog någon bild.

Förutom idogt ätande har jag mest ägnat den här torsdagen åt att skriva. Olika saker som skulle slutföras och påbörjas. Och idag testade jag något helt nytt. Jag lånade lite skrivbordsyta på Maskinringens kontor och jobbade där i stället för hemma. En väldigt befriande men samtidigt ovan känsla. Att sitta och skriva på dagtid… Utan att se allt jobb som ska skötas på gården… Nästan overkligt!

mr

Det blev en bra dag. Arbetsglädje och fokus. Bara jag och Macen. Och trevligt sällskap av Peter i grannrummet. Han började förresten dagen med att bjuda på biskvier till kaffet! Behöver jag säga att kände mig alldeles utomordentligt välkommen i huset?!

smakvigor

En trevlig effekt av att vara borta från gården några timmar är att det kan vara rätt kul att komma hem sedan. Och jobba ett kort eftermiddagspass med de här godingarna och deras kamrater.

En orgie i fastkörningar!
Frukostlådan