En slaktbil kommer lastad

29 mars, 2017

God förmiddag!

Idag har vi skickat 16 fina tjurar på slakt. Till Nyhléns Hugosons som vanligt. Det känns bra. Fina djur blir till bra mat.

En bra logga att hålla utkik efter. Svenskt, norrländskt, kvalitetssäkert och gott!

Himla bra gick det att lasta. Det gör det oftast men ibland tar det tid och det händer att djuren inte vill som vi vill. Det är ju trots allt levande varelser och riktiga rutindjur vi har att göra med.

Lits Djurservice med Lars vid ratten körde djuren till slakteriet i Ullånger

Idag var de mest bara nyfikna och trippade in i bilen hur lätt som helst. Jag hann inte ens ta några bra bilder precis när de klev på.

Att lämna sin box är tydligen spännande! Vissa går direkt medan andra vill lukta och känna försiktigt med klövarna först innan de går ut.
På väg in i ”karusellen” (en rund uppsamlingsfålla där djuren hamnar innan de går vidare upp på lastbilen).

Det är en märkligt bra känsla att skicka sina djur på slakt. Jag tänker att det är nu cirkeln sluts. De här 16 djuren har vi haft sedan de var ungefär två veckor gamla. Små, späda och känsliga individer som vi har tagit hand om och fått att växa. Och nu, efter nästan ett och ett halvt år har de blivit så här stora och fina! Vi vet att de har haft det bra och att de kommer att åka tryggt och säkert till slakteriet för snabb avlivning av kompetent personal. Sedan är allt en fråga om mat. Svensk, antibiotikafri, hormonfri mat!

Hoppas alla har en trevlig onsdag!

 

Så mycket bättre
När man är jävligt irriterad!