Gjutfrossa

Gjutfrossa är när man har jobbat med markarbeten, räknat ut mått, justerat höjder, byggt form, armerat, kliat sig i skägg, hår eller på magen, funderat, beställt betong, modifierat en form som inte var riktigt bra (fast den troligen var alldeles utmärkt), stagat upp, kontrollerat att betongbilen kommer fram enkelt, lagt pannan i djupa veck, mätt en extra gång och sedan inlett den stora VÄNTAN.

Man tänker igenom allt (för tusende gången) och konstaterar att jo, allt är klart, inget är glömt. Man känner en pirrande glädje som är svår att sätta ord på och sedan den där ilande lilla nervositeten. Den som gör att man blir lite speedad, aningen irriterad, drar dåliga skämt, pratar lite för högt, skrattar lite för gällt och har svårt att sova.

Danne kan berätta allt om det här tillståndet för han har haft gjutfrossa många gånger. Vi har båda två varit riktigt nervösa inför vissa gjutningar genom åren. När projekten var större och vi visste mindre.

I morgon ska kantbalken och plintarna till vår maskinhall gjutas och det är bara en liten gjutning. Inget som orsakar någon  särskild frossa men lite spännande är det i alla fall! För det är ju alltid spännande med betong! Det är så definitivt!

Idag har vi haft hjälp av en bra karl som heter Fredrik. Han och Danne har gjort klart det sista inför morgondagen. Här är några bilder, fler kommer i morgon!