Balning, kvällsjobb och ett smärtsamt möte

Danne har balat hos bondekollegor i Kovland idag. Det hade visst gått bra frånsett en och annan gräsplugg. 

Han kom hemglidande med John Deeren och pressen just när jag stod och öppnade balar till foderblandningen. Jag stod med ryggen till och peltorkåporna på. Både blandartraktorn och hjullastaren stod och gick så jag hörde inte när han kom. Tack vare det fick han glädjen att skrämma mig genom att tuta svinhögt och lysa på mig med traktorns alla lampor! Det tyckte han var roligt, karlskrället!

För min egen del har dagen bestått av vanligt gårdsjobb, några förrymda kalvar, försäljning av kalvar, ett smärtsamt möte med ett hårt foderbord samt två utvecklingssamtal på skolan.
Det där med det smärtsamma mötet ska jag berätta mer om i morgon om jag hinner. Men jag kan säga att jag har väldigt konstig form på vänstra höften och jävligt ont både där och i högra skinkan. Och i ryggslutet!

Nu funderar jag allvarligt på om det är värt att sova i soffan på nedervåningen i natt, så jag slipper trappan från sovrummet i morgon bitti. Alternativet är att ställa klockan på jättetidigt så jag hinner hasa mig ner, sittande, trappsteg för trappsteg innan jag stapplar ut i ladugården!

Eftersom jag inte tänker visa en bild på min höft kommer här ett stycke fotokonst som jag kallar ”L 60 i höstmörker”. Fint va!?
Det blev lite kvällsjobb i höstrusket idag. Foder som skulle köras ut och lite annat småplock.

Nu goder natter!