Här styckas det!

En fin liten film om styckning. 

Det här är mer än reklam tycker jag. Det är ett ställningstagande. Nyhléns Hugosons visar stolt upp sin verksamhet och det hymlas inte om hur maten blir till.

Jag tror att vi måste tillbaka hit på något sätt. Till grunden. Till kunskap, fakta och verklighet. Och vi kan det! Vi inom svensk matproduktion kan faktiskt visa upp hur det går till på riktigt. Både på gårdarna och som i den här filmen från styckanläggningen i Alvik.

Klicka här för att se filmen

En bra film från ett bra ställe. Jag och Danne har varit där en gång tillsammans med några andra bönder. Superintressant och lärorikt var det. Här är en bild som jag tog då. Fruktansvärt suddiga bilder jag fick till förresten! Jag ber om ursäkt för det. Måste nog få komma dit igen och ta nya, sånt här kan man ju nästan inte publicera, eller hur!?
Jag tycker mig i alla fall se att en av de här killarna är han i filmen. Eller så har de bara liknande skägg. Duktiga är de allihop i alla fall!

Styckning är ett hantverk som visas upp alldeles för lite rent generellt tycker jag. Jag vill se mer! Det är oerhört fascinerande att se duktiga yrkesmänniskor med vassa knivar och flinka händer. Det är vana, skicklighet, koncentration och yrkesstoltet. Arbetsglädje!

Gaaah, nu vill jag till Alvik igen och känna den friska doften av rena lokaler och färskt, fint kött. Höra knivar som slipas och se hur snabbt och snyggt olika styckdetaljer kan ta form.

Trevlig kötthelg!