Lucka nummer 20: Jobbigt, pinsamt och hemskt!

Den här luckan ville jag att Danne skulle hjälpa mig med. Han har hjälpt mig med flera stycken redan men nu ville jag att han skulle välja tema helt själv och få berätta om något särskilt. Från gammeltiden. 

Det var inte helt lätt att bara krysta fram något särskilt minne. Speciellt inte när det skulle finnas en bild som passade också. Det han ville berätta om var våra frontslåttermaskiner. Men eftersom det är besvärliga haverihistorier så finns det faktiskt inga gamla foton. Och hade det funnits så hade han nog gjort sig av med dem kanske…

pottinger
Jag fick helt enkelt googla Pöttinger front mower och fota min dator

Såhär var det. Vi skaffade en Pöttinger frontslåttermaskin när vi köpte 5465:an (MF:en som jag berättade om tidigare). Vi hade den några år och sedan bytte vi till en ny. Det var då gick det åt helvete alltihop…
Det var vallskörd och maskinen kopplades på som vanligt. Men av någon anledning låste den inte fast sig på A-ramen som den skulle.  Så när Danne körde över en kulle hoppade den helt enkelt av. Katastrof på en sekund! Han körde rakt in i sin egen maskin med full kraft!
Jobbigt, pinsamt och hemskt! är hans kommentar till det inträffade.

Jaha, så vad gör man? Jo, man ringer snällt försäkringsbolaget och berättar vad som har hänt.  Inga bekymmer där och eftersom allt var i sin ordning blev det en ny maskin ganska snabbt. På’t igen bara. Och det gick ju bra. I trettio hektar ungefär…  Sedan fann han en stor, stygg sten… Även här beskriver han scenariot med enbart tre ord: Dumt, dumt, dumt!

Det var nog bra svettigt att ringa försäkringsbolaget ytterligare en gång men det var ju inget att välja på. En tredje maskin kom på plats och vet ni vad? Den finns kvar än idag. Och det hoppas vi att den förblir ett bra tag till. 

slatter
En bild från i somras