Lucka 21: En Belarusorgie för Pappa-Christer och Marcus

Bakom dagens lucka finner vi en bildorgie som jag har fått hjälp med av en mycket trevlig bloggläsare. Temat ”bilder från förr” måste ju bara innehålla Belarustraktorer tycker jag, för sådana har man kört en del. Vi hade en själva och mina föräldrar hade flera.

Tyvärr har jag inte lyckats hitta fler än den här bilden. Det är pappas skogstraktor som var himla rolig att köra!

skogs

Vi hade ett odlings- och maskinsamarbete med mina föräldrar under flera år. De hade också en köttgård och vi hjälptes åt med vårbruk och skörd och lejde varandra på olika vis. Mammas och pappas traktormärke var under många år Belarus och bara Belarus. ”Mycket traktor för pengarna” sa pappa och nog hade han rätt i det alltid.

Det var lite trixigt att få i växlarna och det gällde att vara lite av en mekaniker om man skulle orka med den här sortens traktorer men jo, det var nog absolut mycket traktor för pengarna.
Jag minns att det följde med en massa verktyg när en ny traktor levererades och även ett stort täcke som man skulle lägga på motorhuven om det var riktigt kallt ute!

Idag har designen på dessa traktorer hottats upp en hel del och jag tror även att komforten och körglädjen har förbättrats avsevärt de senaste åren. I det här bildspelet finns alla möjliga Belarusmodeller och jag har fått låna bilderna av Marcus som har läst min blogg länge. Tänk vilken Belarus-guldgruva han satt på!

Jag blir så nyfiken av de här bilderna och jag skulle gärna vilja skriva mer ingående om några av dem. Men det får bli en annan gång. Just nu nöjer vi oss med att lägga vi i högväxeln med ”krokig-spaken” och njuta av ryssvärmen i alla dessa foton!

belarus13 belarus14 belarus12 belarus11 belarus10 belarus9 belarus8 belarus7 belarus6 belarus5 belarus4 belarus3 belarus2 belarus belarus

Tusen tack Marcus!