Lucka nummer 23: Vemodig eller sprudlande?

Näst sista luckan. Vad fort det gick på något vis. Även om jag har legat efter någon dag och sådär är jag rätt nöjd med att snart ha jag gjort min första bloggjulkalender från början till slut!
Just nu har jag lätt för att dra igång saker men svårare att genomföra och avsluta ordentligt. Det är något jag vill bli bättre på framöver och den här kalendern har varit bra träning. Det har även varit ganska terapeutiskt att rota bland gamla bilder, kastas tillbaka i tiden och minnas saker som de var. Se på dem med mognare ögon.

elin-och-gris

Här är jag, en bild som jag tycker visar mycket av vem jag är. Fundersam, lite självvalt ensam, tålmodig, nära djuren och sådär djävulskt vemodig som jag kan känna mig ibland. Det är min introverta sida. Kontrasten till den sprudlande, sociala, drivna och galna.
Det är svårt att få ihop de där två sidorna ibland. Riktigt svårt, men jag tror att båda behövs. Man kan inte kväva den ena för då blir den andra för stark. Det blir för deppigt, för många tankar och för svårt att leva. Eller för snabba vändningar, för många projekt, för många intryck och för många mänskliga möten.
Lagom är bäst antagligen. Som vanligt. Så himla förutsägbart och tråkigt men det är nog så ändå! Frågan är bara vad som är lagom just nu? Är det samma som för den där tonårstjejen på bilden? Knappast va?

En bra sak med att bli äldre är att man vågar släppa fram lite mer av de där olika sidorna. Jag håller inte inne lika mycket nu som jag gjorde förr. På gott och ont kanske. Jag behärskar mig inte lika mycket och jag är på många sätt jobbigare, svårare och känslomässigare än förr. Samtidigt är jag roligare, modigare, kreativare och mer spännande att vara med än tidigare. Jag är nog lite ärligare helt enkelt och jag tror att det är bra. Men det finns mycket kvar innan jag hittar den där rätta balansen tror jag. Ibland tycker man att man är där. En kort stund, en liten period. Och det är väldigt vilsamt och vackert.
Med tanke på det ser jag verkligen fram emot att bli äldre. Jag vill komma ännu närmare den jag egentligen är. Bli sannare, renare, helare.
Jag hoppas att jag får vara med ett bra tag till.