För gamla för vilda västern

Vi satsar på förenkling och förbättring här nu. 
– Jaha, gör man inte alltid det, frågar någon ordentlig person?
Svaret på det är nej. Inte vi. Vi tycker att vi är så förbannat smarta och att vi utvecklar och förnyar och går framåt hela tiden. Men samtidigt som det byggs och köps maskiner så faller nivån på det vi redan har. Vi irriterar oss på småsaker som inte riktigt funkar men vi tar oss inte tiden att ordna upp det. I stället släcker vi bränder, jobbar bakvänt, blir hemmablinda och tänker fel. Vi rusar ofta in i nästa projekt innan de tio första fungerar som de ska. Och nu har vi fått nog. För man blir förbannat less till slut.
Vi är för gamla för att ha oordning och vilda västern på jobbet. Det är inte roligt längre. Vi har byggt upp ett ganska stort företag men ändå saknas rätt mycket rutiner och proffessionalism.
Men nu ska det bli bättre. Med små steg och mycket vilja ska det bli lättare och roligare att jobba på vår gård. Och med det kommer förhoppningsvis också ett bättre privatliv. Eftersom allt sitter ihop när man jobbar tillsammans på platsen där man bor.

Ett litet steg som jag kan tipsa om, en pluttliten sak som gör stor skillnad, är att färgmärka alla hudraulslangar. Danne gjorde det på hjullastaren för ett tag sedan och nu kan vem som helst koppla balgripen eller multiskopan utan att behöva fundera, koppla fel, svära, koppla om och olja ner både händer och närmiljö. Mycket bra initiativ! Och jag i min tur var en bra medarbetare och fru, för jag kom ihåg att säga att jag hade sett att han hade gjort det och att jag tyckte att det var bra. Check på positiv feedback och kommunikation! Känns bra! Nu sparade vi in en terapitimme eller två!

koppling

Vad är era bästa tips för att jobba smartare och få bort onödiga, irriterande moment?