En blandad januaridag

En skiftningarnas dag som började med snöfall och trötthet. Det hade kommit över en decimeter i natt och vi klev upp extra tidigt för att skicka tjurar på slakt.

Snöandet fortsatte och tröttheten likaså. I alla fall för mig. Danne däremot är pigg som fan nu när han är i byggtagen! Det är roligt och bra.

tak
Jag ska lägga upp fler bilder från verkstaden i morgon. Den här är några dagar gammal. Nu är taket gipsat och en del av väggarna reglade.

Själv tänkte jag nästan rulla ihop jackan till en liten kudde och lägga mig över ratten på hjullastaren en stund där vid elvatiden. En sådan där klassisk maskinförartupplur som är bekvämare än man kanske kan tro. Men lite läskig också, för folk kan tro att man har dött om man sitter/ligger så.
Efter lunch piggande jag till avsevärt och det blev plötsligt soligt och härligt ute. Nästan så man inte trodde sina ögon! Sedan mulnade det på igen och nu snöar det för fullt. Vitt och fint blir det förstås. Men det börjar vara nog nu! Snö exakt överallt!

snoigt

Om jag var trött på förmiddagen så tog jag igen det med råge på kvällskvisten. Jag började göra ren kalvboxar när jag var klar med eftermiddagspasset i ladugården så nu luktar jag illa och är skönt trött i kroppen. Fint att få det gjort. Eller i alla fall få en början. Är inte riktigt klar än. Det är i gammellagårn och där är det lite tungjobbat och allmänt besvärligt. Får göra det sista i morgon.

rengora
Nu du Linda blir det snyggt!

I morgon är det torsdag och jag kom just på att jag borde ha bytt en säkring i bilen för flera dagar sedan. Det är Hiluxen och den ska in på service med kamremsbyte och grejer i morgon eftermiddag. Just nu strejkar blinkersen så det bör man väl fixa innan man åker kan jag tro.

Vi har en kåpa till den bilen förresten! Svart och nästan oanvänd! Någon som vill köpa den? Snälla säg ja! Kan mäta och fota i morgon.