Prestationsångest, hopp och sol

Det är kul men lite jobbigt när man har skrivit något som blivit läst och kommenterat av många fler än vanligt. Man får en jäkla prestationsångest när det är dags för nästa inlägg!

Att EU-stöd engagerar är ett som är säkert och vi har nog inte pratat färdigt om den saken. Jordbrukspolitik är ett spännande och intressant ämne överlag och jag hoppas att alla partier lyfter fram de frågorna extra mycket nu när det är dags för val.
”Hahaha, hoppas inte för mycket nu!” säger någon då, men jo, det ska jag visst! Höga förväntningar är något jag är väldig bra på! Det och att fuskstäda. Och dricka kaffe medan jag kör bil. Platt fall och besvikelser kan det ju bli förstås men det är smällar man får ta.

Det vi alla kan göra är hursomhelst att ställa frågor till politiker när vi får chansen.
Med tanke på att mat är en rätt central grej i de flestas tillvaro, i alla fall minst tre gånger om dagen, tycker jag att man ska passa på att ta reda på olika partiers åsikter i frågan. Hur ser de på svensk mat? Vad har de för tankar om lantbruk och landsbygd?

Att det ska bli S och Lövis som blir våra skyddshelgon ser jag dock som högst osannolikt. Riktigt så höga förväntningar har inte ens jag! Men att värna om fina skatteintäkter och bra mat tycker jag vi ska kräva av alla partier.

En kul grej som lyfter en när man blir lite frustrerad på okunskap och nonchalans är alla som faktiskt förstår och bryr sig. Alla som är intresserade och värnar om svensk matproduktion fast man kanske inte har någon egen yrkesmässig koppling till näringen. Just EU-stödsfrågan är komplicerad och ganska svårdiskuterad men ibland gör det inte så mycket. Tänk bara alla som flyttar näven i butikerna och väljer svenskt. Alla offentliga kök där man kämpar med näbbar och klor för att få servera svensk mat till barn och gamla. Mer sånt! Så hoppfullt så man tar ett par danssteg! Eller kramas lite extra med en sån här!

gullig

Nästan lika hoppfullt var vädret idag. Svinkallt men vi fick se en underbar sol och blå himmel. Kanske blir det vår ändå även detta år?

bla

Nu ser vi fram emot en ny arbetsvecka och jag tror det kan bli en riktigt bra sådan!