Det här duger inte. Skärpning Annie Lööf.

Löfvén och Bucht presenterade regeringens landsbygdsproposition. Centerns Annie Lööf och Fredrick Federley tog saxen och limmet från pysselhörnan och gjorde en bild som nu sprids som en löpeld på nätet.

Smart?

Nej, pinsamt.

lofvis

Det här citatet är korrekt. Statsministern sa såhär. Men det var inte allt han sa. Och citatet speglar inte landsbygdspropositionen i sin helhet.

Jag blir så trött!

Vi måste ta oss i kragen! Alla vi som hänger på sociala medier har ett ansvar för hur vi reagerar på det vi får till oss.
Vi måste resonera, både med oss själva och varandra, innan vi blir arga och trycker på dela-knappen. Vi måste tänka på vem som är avsändare och vilket syftet är. Kolla fakta, kolla bakgrund. Gärna innan vi bestämmer att ett urklipp, en textrad, säger allt om en fråga eller ett partis politik.

Nog finns det mycket som borde skötas bättre av våra styrande politiker. Särskilt när det gäller landsbygd, matproduktion och möjligheterna att bo och arbeta på landet. Och visst är det förbannat irriterande att det alltid, alltid ska vara staden som är normen, navet, medan landsbygden ses som något besvärligt som man är tvungen att hantera.

Men det här citatet tycker jag är ett riktigt lågvattenmärke! På två sätt. Dels tycker jag att det är billigt, ogenomtänkt och nära på respektlöst mot eventuella väljare, att en etablerad partiledare som Annie Lööf kastar ut något sådant här för att plocka enkla poäng. Dels tycker jag att det är pinsamt att så många verkar vara förbannat snabba med att svälja allt med hull och hår och dela vidare utan att ens veta var bilden kommer ifrån. 

Vi måste vara mer kritiska och tänka lite längre. Det som ser urbota dumt och konstigt ut, som ett sådant där citat, kan mycket väl vara precis så dumt. Men i de allra flesta fall finns det mer i bakgrunden. Som det gör här.

I stället för att bli arg, slå näven i bordet och utan eftertanke dela bilden vidare i sitt Facebook-flöde tycker jag att man kan sätta sig in i vad som föreslogs i den här landsbygdspropositionen. För det är den, och inte några urklippta rader i en bild, som kan påverka de frågor som så många av oss brinner för.

Och Annie för tusan… Inte okej. Bättre kan du.