Hamburgerlördag och filmtips

En sen middag bestående av hamburgare på egen köttfärs. Sämre kan man ha det. Och har man en mycket dramatisk dotter som hanterar grönsakerna kan det inte gå fel.

burg

 

Underhållningen för kvällen har jag dock vissa anmärkningar på just nu. Danne ser en film om finska soldater i nåt krig och det är väldigt dystert allting. Men det är väl ofta så i krig. Dystert. Och när folk pratar finska blir det lätt en extra seriös och bister ton kan jag tycka.

Men på tal om Finland och krig och grejer. Jag har ju för sjutton ett eget filmtips! Den bästa av mödrar. Se den. Jättebra. Minns att jag grät floder. Mikael Nykvist är med i den. Och så en kvinna som är så himla bra… Ser henne framför mig…måste googla… Det är ju Maria Lundqvist. Hon är fantastisk i den filmen!

När jag ändå är igång kan jag ju fortsätta med några fler.
En bra film för mig är en som håller mig vaken. Det är liksom måttstocken. Jag somnar väldigt lätt i soffan och det brukar bara behöva gå en kvart eller så om jag inte gör något annat samtidigt.

Här är några filmer som jag har hållit mig vaken till, alltså filmer som jag tycker är bra:

Grabben i graven bredvid  ”Benny! Sa det klick!? Nä, det var mer som att luta sig mot elstängslet!” En underbar klassiker ju! Och så bondetema, det gör ju att man håller sig vaken lite lättare. Man kollar djuren, ladugården och allt man känner igen från sitt eget stökiga liv på en gård.

Unstoppable En film om ett skenande tåg. Denzel Washington är med och så en rätt fräsch yngre kille som jag inte vet vad han heter. Jättespännande fast utan klyschiga biljakter, pistoler och explosioner.

Walk the line Filmen om Johnny Cash. Fin, tragisk och bra. Åh, den fantastiska kärlekshistorien om Johnny och June..! Hur de inte kunde leva utan varandra och att det var helt på riktigt och allt. Då gråter man lite, sen ler man och till sist börjar man nynna på Folsom Prison Blues.

51 first state Lättsam action som är rolig på flera sätt. Dels är Samuel L Jackson med och han är underbar tycker jag. En sån chef! I den här filmen bär han dessutom kilt.
Och så den lille smala irländaren, måste googla igen, han som egentligen inte…vad säger man…”float my boat”…kanske men som ändå får nåt liksom halvsexigt över sig för att han är så kaxig och rolig! Robert Carlyle heter han.

Nu tänker jag så det knakar här medan finnarna på Dannes film skjuter varandra och skriker PERKELE men jag kommer inte på fler just nu. Någon annan som har några bra filmtips?