Ett innehållsrikt år!

Idag är det exakt ett år sedan Linda började jobba hos oss. Vi borde såklart ha firat med både smörgåstårta och godis men det får bli en annan dag. Jag har inte varit hemma men ryktet säger att Danne bjöd henne på lunch på pizzerian i alla fall, så lite har det firats!

Tack vare Linda har vi fått lite mer ledig tid med familjen. Eller i alla fall bättre förutsättningar för det. Det är svåra grejer. Men vi har fått ett smidigare arbetsliv, jag har haft tid att gå en buggkurs, Danne har spenderat mer tid på brottarklubben och jag har kunnat förverkliga en dröm som jag haft om att fördela min tid på fler saker än det dagliga arbetet på gården.
Och så har det varit väldigt roligt. Att ha någon omkring sig som vill lära sig, är inspirerad och som ser det geniuna värdet i det vi sysslar med. Det är fantastiskt givande.

Jag är jätteglad att Linda sökte jobbet hos oss och framför allt att hon vill vara kvar. Det är verkligen inte lätt att hitta rätt person och det är nog inte så enkelt att ha mig och Danne som arbetsgivare heller.
Men som vi har skrattat det här året! Åt likheter och olikheter, åt djur, maskiner och vurpor i leran med kalvar i famnen. Åt träsktroll, språkförbistringar och en man som verkligen inte hette Nils. Och mycket, mycket mer.

Idag hade hon med sig den här fina tavlan över sitt första år hos oss. Fin va!

Här finns alla knasiga och speciella djur, en nyfödd kalv, aggressiva Jocke, kontoret på höbalen, Greven, en fastkörning, pingvinhinken och hennes första vårbrukskörning.

Linda har lyst upp den här bloggen också. Hennes fina bilder som jag har fått använda har höjt kvaliteten på inläggen och hon har verkligen charmat många av mina manliga läsare… Undrar vaaaarfööör vaa?! Pang, boom, smäsch och dra mig baklänges liksom!

Jag har till och med fått små gliringar om att jag inte borde låta Danne jobba så mycket ensam med henne. Inte så konstigt kanske! Vi får väl se hur det går nu när bygget och höstbruket snart är klart.

I alla fall, kort sagt, för att knyta ihop säcken: Rätt person på rätt plats. Tack Linda. Och du vet vad jag har sagt, klarar du detta så klarar du allt!