Den mest onödiga prylen

28 december, 2018

Jag har städat hela huset här. Skåp, skrubbar, garderober, ALLT! För att jag tycker det är så skönt att äntligen få rent i alla skrymslen. Och för att det är lite av en mellandagstradition här hemma att fixa och feja lite extra. 

Nej, jag skojar såklart. Det är ingen tradition. Jag vände upp-och-ner på hela huset för att jag letade efter en slipmaskin.

Jag hade lånat en slipmaskin av min pappa för ett par månader sedan när jag fick en impuls att slipa vårt matbord. Bordet blev fint men sedan föll det där med maskinen liksom i glömska. Tills pappa en dag nu strax för jul bad att få tillbaka den. Jag trodde med största säkerhet att den var i hallen, ordentligt inlagd i en påse. Eller möjligen under trappen där vi har lite olika byggrejer.
Men jag hittade den inte! Den fanns ingenstans! Jag började i ett hörn och jobbade mig runt. I hela huset. Jag hittade säkert femtio par skor, flera säckar med grejer som kunde slängas, kläder som ingen kunde ha, udda porslin, golfbollar i skafferiet, och en lånad chokladfontän. Men ingen slipmaskin.

För den var redan hemma hos pappa…! 

Jag ringde honom och sa att jag hade vänt upp-och-ner på exakt hela bostaden men att jag måste köpa en ny åt honom. Då sa karln att den låg på en hylla i hans verkstad! Tillbakalämnad eller hämtad för länge sedan alltså. Det hade ju varit bra att veta!

Men städat blev det och det var ju bra. Och nu ska vi försöka prylbanta hemmet här har jag tänkt. Danne har varit inne på den linjen i många år men jag har lite svårt för att slänga och desto lättare för att dra hem en massa saker. Onödiga saker. Som jag tror är nödvändiga. Eller åtminstone roliga. Med kaos som påföljd.

Rekordet i onödighet när det gäller prylar var nog för vår del denna lilla tingest. En ställning som man klämmer fast ett ägg med när man ska måla till påsk!

 

Vad har ni för onödigt hemma hos er?

 

 

Never ending mat-story
24: Tack och God Jul!