Never ending mat-story

29 december, 2018

Allt verkar kretsa kring mat i dessa efter-jul-tider. Jag brukar inte ha något emot det, jag älskar verkligen mat, men när man är konstant mätt och samtidigt alltid sugen på den där rätten, ”någonting-men-jag-vet-inte-riktigt-vad”, så blir det lite… tja…lite irritation. Lite som att man vill ta en rejäl sup istället!

Idag har vi ätit jättegod mat. Porterstek hos Dannes mormor. Helt ljuvligt. Och smällmätt blev man. Men det hindrar ju inte att man tar en och annan skinkmacka också. Och en laxbit, några after eight och kanske en bulle.

Nåväl, snart är det vardag igen och normala dagar. Med lagom mycket att äta. Skönt ändå.

Man borde vara lite mer som tjurarna kanske? Äta samma varje dag, oavsett om det är julafton, mellandag eller vanlig onsdag? Ensilage, korn och potatis.
Jaha, nu blev jag sugen på potatis då! Mm.. vanlig hederlig kokt potatis.. King Edward.. mjölig och fin… Den godaste potatisen sida vid sida med mandeln.
Men nej, tjurar är tjurar och matfixerade kvinnor är matfixerade kvinnor. Och de senare behöver viss variation. Kinesiskt i morgon kanske? Skulle det kunna vara något?

Jag behöver dig här, Linda!
Den mest onödiga prylen