Jag behöver dig här, Linda!

30 december, 2018

Nu har jag grejat och pysslat hela dagen och fått många bra saker gjorda. Men om jag kan visa en massa bilder? Nej! Inget av mina foton gör saker och ting rättvisa. Det blev så fint och bra men djuren ser mest skeptiska ut och miljön verkar tråkig och grå trots att det är nyhalmat och jättefint. Bilden här uppe är den bästa jag fick till, ser rätt mysigt ut förvisso, men jag hade velat visa fler. Och några som kunde illustrera mer av min dag!
Linda hade kunnat fota det här hon. Hon får alltid till bra bilder. Men hon råkar vara ledig just idag.

Det jag har ägnat mig åt är städning och djurflytt. Vi har rätt fullt med djur nu och ser fram emot att få ett gäng slakttjurar hämtade så vi kan flytta om ordentligt. Idag blev det en liten halvmesyrlösning kan man säga. Lite som när man möblerar om hemma för att få det rymligare. När man tar samma möblemang men man ställer det på ett annat sätt och eventuellt får det lite luftigare omkring sig.
Jag möblerade med kalvar och flyttade två småkvigor från kalvlagårn till kvigtältet. Sedan skjutsade jag några tjurar till en extrabox som vi har byggt upp i Hangarn och tryckte i resten av det gänget på ett ställe som vi kallar gavelboxen. Sedan kunde jag flytta ut några avvanda från kalvladugårdarna och låta de som blev kvar få det lite rymligare. Skönt. Det blev bra.

Jag har även gjort rent i framkant på några ströbäddsboxar, men det gjorde sig inte heller bra på bild. Det blir blött längst fram mot krubborna och vi brukar ta ut ett par skopor därifrån vid behov. Torrt och fint nu.

En produktiv dag i alla enkelhet. Skönt att känna arbetslust. 

 

Gott nytt år
Never ending mat-story