Hur gick det här till, Cecilia!?

21 januari, 2019

Eftermiddagens skratt fick jag när jag loggade in på Facebook och möttes av den här bilden. Jag blev tvungen att fråga Cecilia om jag fick visa den på bloggen så fler fick skratta!

Såhär var det. Cecilia som är köttbonde skulle lasta ner en höbal från en stapel med fem på höjden. Rätt som det var ramlade hela stapeln ner! Och en bal hamnade mitt på traktorn!

Som tur var klarade sig motorhuven. Balen gled ner längs lastaren och landade snällt. Det var ju skönt att höra!

Cecilia är förresten inte vilken Cecilia som helst. Hon heter Cecilia Kähäri och är en välkänd profil i lantbrukskretsar, särskilt på sociala medier. Hon debatterar, diskuterar, förklarar och visar vardagen på sin gård. Hon delar också gärna med sig av nyheter, tidningsartiklar och annat som har med svenskt lantbruk att göra. Klok tjej! Med ett beundransvärt driv att möta upp och ta diskussion.

Gården hon driver heter Espelund Gård det är hennes mans släktgård. Där har Cecilia haft tjurar sedan 2013. Idag driver hon köttproduktion med ett hundratal djur totalt. Hon har dikor och ungdjur samt att hon har uppfödning av köttrastjurar.
Cecilias man jobbar utanför gården och de har två barn, 17 och 10 år gamla.

Tack för att jag fick skriva om dig Cecilia och för att jag fick skratta så gott idag! 

 

Spa-ligister
Dejtlördag