Soligt och en svettig bröllopsdag

Det är kallt men inte Norrbottenskallt och det är jag väldigt tacksam för. Idag var det soligt en lång stund och Linda tog den här fina bilden på dikostallet.

De trivs där, damerna. Tjocka kor som bara äter och vilar. Och njuter av solen som får snön att gnistra. De har fått sällskap av några yngre kvigor nu på grund av ett litet tälthaveri (orkar inte berätta om det) men alla verkar trivas.

Jag sitter i soffan nu och firar min bröllopsdag litegrann. Ingen champagne för det tycker jag inte om, men en god macka och en kopp kaffe har jag här. Tyvärr ligger karln, han som jag nu har varit gift med i fjorton år, och sover. Han har kört snö från tidig morgon och ska iväg igen om bara några timmar.

Vi är inte så bra på att fira bröllopsdagar men jag tänkte att en sorts present till honom kunde vara att jag for och styrketränade ikväll. En stark fru är väl inte fel? Att den där träningen gjorde det extra stressigt för honom, för att jag skulle åka med när han skjutsade brottarbarnen, eller att han nog blev lite irriterad på mig i största allmänhet var visst baksidan av det myntet. Fan. Skulle ha köpt en klocka åt honom istället. Eller vad man nu ger varandra på bröllopsdagen. Blommor kanske? Shit vad enkelt det hade varit!

Det här med träningen i alla fall. Måste ju skryta lite mer om att jag varit så himla hurtig.
Jo, vi var på cirkelgym jag och Matilda och det var nog första gången jag verkligen tränade med maskiner och sådant. Jag har varit på gym någon enstaka gång tidigare men jag tror inte jag tränade något då. Har mest minnen av att jag och min klasskompis Carro hade med oss fika som vi dukade upp på en bänkpressbänk. Det var inte så populärt. Gör inte det.

Idag gick det rätt bra när jag väl fattade hur jag skulle göra på de olika stationerna. Instruktören var snäll och ingen skrattade. Och en viss grundstyrka har jag ju tack vare mitt arbete, det känns skönt.
Men nog var det jobbigt! Min kommentar på slutet, när svetten rann, benen skakade och kroppen värkte var: ”Det här kan ju ALDRIG vara hälsosamt!” Men det är det nog i allra högsta grad. Hälsosamt alltså. Och roligt att träna med sin dotter.

Här hade det kanske varit kul med en bild på mig i ett gym. Men så roligt ska vi inte ha!