Ska det vara så förbannat svårt?

Den här tjuren dog en vidrig död. Uppskuren inifrån av någonting vasst. Kanske en läskburk som kastats ut från ett bilfönster. Eller något annat skräp som inte hör hemma i djurens foder. 

I min värld är det en självklarhet att inte skräpa ner över huvud taget. I de flesta andras också. Man gör bara inte det. Det man bär ut i naturen bär man tillbaka igen när man åker hem. Eller hur?

Skräp som slängs längs åkerkanter kan lätt följa med skördemaskinerna och malas upp till vassa små bitar. Om djuren äter dem kan det gå riktigt illa. De flesta kan nog tänka sig vad som händer om man råkar sluka något som är skärande vasst? Och vilket lidande det orsakar innan döden.

Det som syns på bilden är konsekvenserna av en utslängd ölburk eller något annat metalliskt. Smärtsam död. En frisk och fin tjur som intet ont anande åt den mat som vi efter bästa förmåga odlat och skördat åt honom. Han låg i en pöl av blod och skum och nu väntar han på kadaverbilen. Så fruktansvärt onödigt.

Tack alla ni som städar upp efter er. Skäms på er andra.